Rotterdam Port Fund geeft kracht aan groei McNetiq B.V.

Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een meerderheidsbelang genomen in McNetiq B.V., een Rotterdams technologiebedrijf dat een innovatieve magneetverankering op de markt heeft gebracht.

persbericht

Rotterdam, 31 januari 2018

Rotterdam Port Fund geeft kracht aan groei McNetiq B.V.

Investeerder Rotterdam Port Fund heeft een meerderheidsbelang genomen in McNetiq B.V., een Rotterdams technologiebedrijf dat een innovatieve magneetverankering op de markt heeft gebracht.

McNetiq (opgericht in 2014) biedt de gepatenteerde, bekroonde (oa Accenture Innovation Awards, Shell LiveWIRE, New Venture) Controlock® -technologie. Deze magneet toepassing is de meest veilige, kostenefficiënte, duurzame en flexibele tijdelijke staalverbinding zonder het gebruik van tijdelijke lassen. De McNetiq Controlock® is de eerste magneet die op trek- en schuifkracht op verschillende oppervlakken kan worden getest en ingezet. Vergeleken met traditionele stalen verbindingen, zoals boren en lassen, biedt dit aanzienlijke voordelen.

Het bedrijf staat momenteel op de rand van de lancering van hun product op grotere schaal. Deelname aan het PortXL-programma in 2017 heeft bijgedragen aan het versnellen van de ontwikkeling en professionalisering van het bedrijf, wat nu heeft geresulteerd in de toetreding van het Rotterdam Port Fund.

Voor het Rotterdam Port Fund past het bedrijf McNetiq in het investeringsprofiel. ,,De potentie van de Controlock®  technologie is bewezen en uitgebreid getest,’’ zegt Frans van der Harst van het Rotterdam Port Fund. ,, Wij zijn enthousiast het bedrijf te kunnen ondersteunen in hun ambitie de technologie internationaal toe te passen op een groot aantal, nieuw te ontwikkelen producten, in verschillende marktsegmenten.’’

,,Wij zijn erg blij met onze nieuwe partner,’’ stelt directeur Willem van der Graaf van McNetiq. ,,Met de investering van het Rotterdam Port Fund kunnen we onze organisatie verder versterken en de productontwikkeling een krachtige impuls geven.’’

Over het Rotterdam Port Fund

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds, dat wil investeren in bedrijven met havengerelateerde activiteiten die vernieuwend zijn en aantrekkelijke marktvooruitzichten hebben. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, InnovationQuarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Over McNetiq B.V.

McNetiq’s innovatieve Controlock® magneetankers maken kosteneffectieve en veilige uitvoering van onderhoud- en reparatiewerkzaamheden in stalen omgevingen mogelijk. De magnetische ankerpunten worden onder meer gebruikt bij steigerbouw in de offshore- petrochemische en maritieme industrie.

Tegelijk met het belang verandert ook de samenstelling van het managementteam. Deze zal bestaan uit Willem van der Graaf (Algemeen Directeur), oprichter Edwin van der Heide (CCO) en oprichter dr.ir. Bas Gravendeel (CTO/CRO).


Laatste artikelen