Testimonials & Awards

Testimonials

Shell

Rotterdam, november 2015 

De magneetankers zijn door ons tijdens een turn around bevestigd aan de binnenzijde van een collonne/toren i.v.m. inspectie werkzaamheden. De locatie was niet of nauwelijks te bereiken en een inwendige stelling plaatsen was de beste mogelijkheid op kort termijn. Echter, de body van de toren was voorzien van rvs cladding en aanraking van gegalvaniseerd stellingmateriaal en rvs cladding is niet aan te raden. Wij hebben de magneetankers gebruikt om zeilen aan te brengen (op regie) aan de binnenzijde van de toren om aanraking van stellingmateriaal te voorkomen tijdens het monteren en demonteren hiervan. Nadat de stelling gemonteerd was en met rubber afgestempeld op de wanden gestabiliseerd hebben we de zeilen weer verwijderd om inspectie werkzaamheden te kunnen starten.  Dit scheelde ons het ontzinken/verzinken van steigermateriaal en transport kosten: een besparing van €138.000.

DOW

Probleemstelling:
Bij opslagtanks is ‘normale verankering’ van steigers niet altijd mogelijk en worden grote, piramidevormige steigers met extra ballastgewicht gebouwd. Dow zocht naar een oplossing om bij een ethyleentank veilig, sneller en tegen lagere kosten een stabiele steigerconstructie te plaatsen.

Oplossing:
Bilfinger ontwikkelde een oplossing met magnetische ankers. Een slanke steigerconstructie wordt daarbij met permanente magneten verbonden met de stalen tankwand. De besparing is significant.  

Lees meer→ 


Vopak

Sinds 2015 worden de steigers bij Vopak door de contractors verankerd met Controlock ankers. Aangezien er hierdoor aanzienlijk minder steigermateriaal en bouwtijd benodigd is, kan het werk efficiënter worden uitgevoerd.
Daarnaast neemt de veiligheid toe, omdat er minder mensen op de plant zijn, het aantal bouwuren minder is en er minder kans is op het verzakken van steigers in de tankputten. Ook het zwaar materiaaltransport is minder, wat de duurzaamheid ten goede komt.