Valbeveiliging

Ongelukken door werken op hoogte is één van de meest voorkomende oorzaken van fatale ongelukken op de werkvloer. In veel landen is bij hoogtes vanaf bijv. 2.5 meter is valbeveiling verplicht. Voorbeelden zijn balustrades, positionerings- en looplijnen, en harnassen gekoppeld aan ankers om een eventuele val op te vangen.

In omstandigheden waar een balustrade niet geïnstalleerd kan of mag worden dan kunnen McNetiq Controlock® magnetische ankers uitkomst bieden, waar looplijnen aan bevestigd kunnen worden

Veilig werken met magnetische ankers

Met McNetiq Controlock® magnetische ankers kunnen looplijnen veilig bevestigd worden. Dit is vooral van toepassing in situaties waar permanente bevestigingsogen niet bevestigd kunnen of mogen worden. Voorbeelden zijn situaties waar voorkomen dient te worden dat ontwerpen opnieuw berekend moeten worden, oppervlaktespanningen door las-werkzaamheden te groot worden, of omstandigheden waar snel gehandeld moet worden echter waar toestemming voor permanente bevestiging te lang duurt. 

Voor een veilig gebruik is het kritiek om bij ieder gebruik de magneetkracht getoetst wordt ten opzichte van de vereisten: magneetkrachten zijn afhankelijk van de ondergrond zoals plaatdikte, laagdikte van verf of coating, gladheid van oppervlakte bij schuifbelasting, en grotere oneffenheden. McNetiq’s gepatenteerde Controlock® systeem zorgt ervoor dat gebruikers ter plekke dit kunnen doen.

McNetiq’s Controlock systemen zijn in gebruik sinds 2014, en worden vooral gebruikt als steiger-ankers voor opslagtanks. Gebruikers zijn vooraanstaande oliebedrijven, onafhankelijke tanksopslagbedrijven en petrochemie.