McNetiq Fall Arrest

Valbeveiliging

Vallen van hoogte is de meest voorkomende oorzaak van dodelijke arbeidsongevallen. Van de ~2,3 miljoen werk gerelateerde jaarlijkse fatale ongevallen bedraagt 27% hier van het vallen van hoogte.

Wetgevers eisen veiligheidsmaatregelen. Verplichte valbeveiliging is vereist bij het werken op een hoogte van meer dan 1,2 tot 2,5 meter afhankelijk van de omstandigheden.

Er zijn twee soorten actieve valbeveiliging:
- Fall arrest stopt een valbeweging
- Fall restraint beperkt de bereikbaarheid van de rand

In omstandigheden waar  geen sprake is van gecertificeerde ankerpunten en niet aan te brengen zijn voor valbeveiligingssystemen. Kunnen McNetiq valbeveiligingsmagneten met Controlock®-technologie worden gebruikt om een veilig en zeker anker te vormen.

Om een vrije val van de werknemer te voorkomen, wordt de magneet met een harnas en stop aan een vanglijn vastgemaakt.

McNetiq Fall Arrest is met EN795 type B gecertificeerd.

McNetiq Fall Arrest System


Veilig werken met magnetische ankers

Met de magnetische ankers van McNetiq met Controlock® technologie kan een valbeveiligingssysteem veilig worden geplaatst. Deze techniek is vooral handig in situaties waar geen permanente bevestigingspunten kunnen worden aangebracht.

Voor een veilig gebruik van elk magnetisch valbeveiligingssysteem op staal is het cruciaal om de magnetische sterkte van de ankers te beoordelen: de dikte van de staalplaat, coatings of verf, en oneffen oppervlakken beïnvloeden de magnetische kracht. Met het gepatenteerde Controlock®-systeem van McNetiq kan de gebruiker deze werkelijke magnetische sterkte ter plaatse controleren.

McNetiq levert sinds 2013 magnetische oplossingen met Controlock® technologie, in eerste instantie voor het aansluiten van steigers op stalen opslagtanks. Gebruikers zijn wereldwijde aannemers die een groot aantal van de meest gerenommeerde wereldwijde onafhankelijke tankopslagbedrijven, grote olieproducenten en chemische producenten bedienen.

Voorbeelden van toepassingen

Offshore

Voor installatiewerkzaamheden, buitenbedrijfstelling of inspectiewerkzaamheden.

Onderhoud en reparatie schepen

Voor het veilig plaatsen van leuningen, lassen, slijpen, coatings en verf aanbrengen, inspectiewerkzaamheden, gebruik van branders of voorbereidende werkzaamheden.

Containers

Voor het veilig vastzetten, inspecteren of repareren van containers.

Toegang tot scheepsruimen

Voor het veilig op- of aflopen van ruimladders, het betreden van besloten ruimtes, het schoonmaken, inspecteren, repareren of onderhouden van ruimen of tanks, of het bedienen van werkzaamheden nabij randen zoals laadruimdeksels en andere constructies.

Bouw- , haven-, laad- en losbrugkranen

Voor het veilig uitvoeren van inspecties, onderhoud en reparaties.

Toepassingen van een magnetisch anker

Op basis van werktekeningen worden één of meerdere Controlock ankers aangebracht. Stalen of nylon touwen worden aan de ankermagneten vastgemaakt, afhankelijk van brandgevaarlijke handelingen zoals lassen of slijpen.

Het testen van de magneetcapaciteit is de volgende stap. Een getrainde en gecertificeerde Controlock®-operator zal de magnetische anker (s) testen door een Controlock®-test toe te passen op zijn magnetische sterkte (trekken en afschuiven). Nadat is vastgesteld dat de trek- en / of schuifkrachten de vereiste minimumcapaciteit hebben, wordt het anker aan het veiligheidsharnas met riem en stop vastgemaakt.

Trainingsprogramma's worden doorgaans aangepast aan het specifieke gebruik.

Vragen over McNetiq Controlock®? Mail ons!