Technologie

Aanzienlijke verbeteringen op het gebied van tijd, kosten en veiligheid.

McNetiq Controlock® ankers maken het mogelijk om veilig onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uit te voeren in stalen omgevingen. Dit als alternatief voor traditionele staalverbindingen, zoals boor/boutverbinding  en lassen. Onze oplossingen zijn:

  • Kostenefficiënt
  • Duurzaam
  • Herbruikbaar
  • Flexibel toepasbaar
  • Explosieveilig
  • Geen schade aan het stalen oppervlak

Unieke krachtmeting

De Controlock®-technologie is een unieke krachtmeting die met 100% zekerheid de houdkracht van een magneet in gebruik vaststelt. Die 100% zekerheid is de reden dat McNetiq Controlock® ankers certificeerbaar zijn voor diverse toepassingen.


McNetiq Controlock® ankers worden vooraf op de gewenste locatie gemeten om de exacte belastbaarheid  (trek- schuifkracht) van de magneetverankering vast te stellen.


Reguliere magneetankers worden ontworpen op een standaardwaarde (de maximale belasting). Die waarde wordt alleen niet altijd gehaald omdat de ondergrond niet overal gelijk is. Roestvorming, aangroei en verflagen veroorzaken luchtspleten. Deze beïnvloeden de magneetwerking negatief. Ook materiaaldikte beïnvloedt de magneetkracht.

Permanente magneten voor veiligheid

In verband met de veiligheid gebruikt McNetiq in de Controlock® ankers alleen permanente magneten. In tegenstelling tot elektromagneten, die voor hun functioneren afhankelijk zijn van een constante externe krachtbron. Als deze krachtbron wegvalt of als er een storing in de verbinding optreedt, kan dit in veiligheidssituaties catastrofale gevolgen hebben.

Maatwerk

McNetiq levert voor haar magneten maatwerk zolen. Dat wil zeggen dat de onderkant van het magneetanker dat het object raakt, wordt aangepast aan de wandprofielen. Zo kunnen we aan de binnenzijde van een tankwand werken met bolle magneetzolen en aan de buitenzijde met holle zolen. McNetiq neemt ook eventuele ribbels en profielen die in de wand zitten over in de zolen.

Profile McNetiq Scaffold anchor
Video Aspect Ratio: 4:1

This is a Video Background Unit

Heeft u vragen over McNetiq Controlock® neemt u dan contact op