Tijdelijk hekwerk

Wanneer er in een werksituatie op hoogte geen sprake is van collectieve valbeveiliging, kan een tijdelijke leuning uitkomst bieden. Een leuning met magnetische voeten is een gemakkelijke manier om veilige werkomstandigheden te realiseren.  

McNetiq biedt een magnetische oplossing voor tijdelijke plaatsing van hekwerk zonder lassen, snel en flexibel. Dit systeem is uitgerust met onze Controlock®-technologie. Hierdoor kan de gebruiker de magnetische schuif- en trekkracht testen om te testen en vast te stellen dat aan de technische vereisten wordt voldaan. De leuning voldoet aan EN 13374 Klasse A

Omschrijving, ontwerp en cijfers van het product

Voor de leuning hebben we gekozen voor een lichtgewicht stalen hek klasse A.

0,3 kN Max. 55 mm δ

Ø 470 mm max. opening, rail

Ø 250 mm max. opening, panelen

De leuning voldoet aan EN 13374 Klasse A.

De leuning wordt gemonteerd op een paal en een geklemde houder. Deze staander is verbonden met de RBM door middel van een pasbeugel. De RBM-functie is om de staander te verbinden met het stalen oppervlak. Deze beugel is speciaal ontworpen voor deze toepassing en wordt als nieuw product gelanceerd.

RBM Rubber Blok Magneet

Afmetingen 201x61x 28 mm.

Magnetische kracht: ca. 400 kgf op onbehandeld staal.

Geteste trekkracht: 350 kgf op 0,2 mm verflaag en 12 mm staal.

Geteste schuifkracht: 250 kg op 0,2 mm verflaag en 12 mm staal.

Magneetmateriaal: Neodymium.

Tapeind: M10x26

Materiaal tapeind: RVS WS. 1.4404

Rubberen coating: EPDM

Het plaatsen van tijdelijk hekwerk dmv. magneten

Offshore

In het algemeen worden leuningsystemen geïnstalleerd met behulp van laswerk of boor-bout verbindingen. De genoemde methoden beschadigen echter het oppervlak. In sommige situaties is het niet toegestaan of gewenst om het oppervlak te beschadigen of warmte toe te passen om het metaal te lassen. In deze gevallen kunnen magneten de oplossing bieden. Magnetische hekvoeten zijn gemakkelijk en flexibel te plaatsen en te verplaatsen. Op de magneetvoeten worden staanders geplaatst die gemakkelijk verbinden tot een hek.

installatie tool

De Rubber Block Magneet kan conventionele bevestigingsmethoden vervangen. McNetiq heeft een oplossing om de magneet eenvoudig en nauwkeurig te monteren. De technici van McNetiq hebben een installatie tool ontworpen om de magneet op de juiste plaats en op de exacte positie te installeren. 

Toepassingen

Scheepsbouw

Scheepsonderhoud

Daken van opslagtanks

Off-shore

Vragen over McNetiq Controlock®? Mail ons!