Frequently asked questions

                                                                      

FAQ Controlock® scaffold anchor

Wat maakt McNetiq uniek?

De werkelijke kracht van een magneet in verhouding tot de maximale kracht van een magneet wordt bepaald door lokale omstandigheden, zoals staaldikte, luchtspleten (oneffenheden) en dikte van de coating (verf). Wanneer u magneten gebruikt voor veiligheids- en/of bouwkundige doeleinden moet de magnetische kracht bevestigd worden en deze het vereiste minimum overschrijden. McNetiq is uniek in de wereld. McNetiq kan namelijk op door middel van de gepatenteerde Controlock® technologie de werkelijke magnetische kracht op een gebruikslocatie bepalen. Het gepassioneerde team heeft sinds 2013 uitgebreide ervaring met het leveren van magnetische oplossingen.

Hoe meet men de capaciteit van een magneet?

Het meten van de capaciteit van een magneet kan gedaan worden met behulp van het Controlock® meetinstrument om de trek- en/of schuifkracht te bepalen.

Wat maakt Controlock® een veilig systeem?

Het McNetiq magneetanker met Controlock® technologie is het eerste (en enige) magneetanker met krachtmeting op de gebruikslocatie. Deze technologie biedt 100% zekerheid over de exacte capaciteit van het magneetanker, voordat het wordt aangesloten op het uiteindelijke last- of veiligheidssysteem. Door slechts één knop in te drukken, kent de gebruiker de maximale belasting van het gemonteerde ankerpunt. Bovendien zijn de magneetankers gepatenteerd, brandveilig en niet afhankelijk van een stroombron. Al deze factoren - en nog veel meer - maken deze technologie veilig.

Wat gebeurt er met de magneet als de stroom uitvalt?

De magneten zijn stroomonafhankelijk. Daarom zijn er geen gevolgen in het geval van een stroomstoring.

Wat is het draagvermogen van de magneten die worden gebruikt?

Over het algemeen hebben zowel de schakelbare permanente magneet als de elektropermanente magneet 100 kilogram uitbreekkracht per kilogram eigen gewicht. Met andere woorden: het draagvermogen van 1 kilogram van een magneet is onder ideale omstandigheden maximaal 100 kilogram.
Houd er rekening mee dat, afhankelijk van het ontwerp van de magneet, de kracht hoger kan zijn (Neo 150: 2,8 kg en 450 kgf losbreekkracht = 161 kgf / kg, steigeranker: 2400 kgf bij 18 kg gewicht = 133 kgf / kg) of lager voor andere soorten magneten.
McNetiq gebruikt permanente magneten om afhankelijkheid van elektriciteit te voorkomen. Magneten kunnen worden gekoppeld en grotere of kleinere magneten kunnen worden geleverd als mechanische bediening de voorkeur heeft.

Hoe zet je de magnetische kracht aan en uit?

Het activeren van de McNetiq-magneet kan alleen worden gedaan met behulp van de speciale dopsleutel. De sleutel moet worden gedraaid totdat de magneet in de vergrendelde positie klikt, die is gemarkeerd met "aan". Dit is een rotatie van iets minder dan een halve slag. De magnetische kracht is nu geactiveerd. Het uitschakelen van de magneet doet u door het mechanisme om te draaien met dezelfde speciale dopsleutel totdat u de positie bereikt die is gemarkeerd met "uit".

Waarom moet je de magneet op elke plek meten?

De meting van de magneet op elke verankeringsplek is cruciaal omdat de capaciteit van de magneet varieert. Het aantrekkingsvermogen is afhankelijk van de luchtspleet, de dikte van de stalen wand, de staalsoort, de grootte van het contactoppervlak en de (weer)temperatuur.

Hebben blikseminslagen invloed op de magneet?

Zelfs in het ergste geval, als één ankerpunt de volledige bliksemstroom van 40 kA zou voeren. Is er geen demagnetisatie van de neodymium-magneten in het ankerpunt te verwachten. Zie het document 'de invloed van bliksem op een magnetisch ankerpunt' onder download, of neem contact op met McNetiq voor meer informatie.

Wordt de magnetische kracht van een magneet na verloop van tijd zwakker?

Onder normale omstandigheden behouden neodymium- en ferrietmagneten, evenals magneetbanden en -vellen, hun magnetisme vrijwel definitef. Factoren zoals extremere temperaturen, trillingen of magnetische velden kunnen echter de houdkracht van een magneet schaden.

Heeft de grootte van de magneet invloed op de sterkte?

De aantrekkingskracht wordt beïnvloed door de grootte van de magneet en de materialen waaruit de magneet is gemaakt.

Heeft de magneet invloed op andere elektronica? En hoe zit het met pacemakers?

Magneten kunnen de werking van pacemakers en geïmplanteerde hartdefibrillatoren beïnvloeden. Een pacemaker kan in de testmodus overschakelen en ziekte veroorzaken. Een hartdefibrillator werkt mogelijk niet meer.

Zijn de magneten gecertificeerd?

McNetiq-magneten zijn gecertificeerd door DEBT, Dekra, Lloyd's Register Statement, the Influence of lightning, the Influence of corrosion, the Influence of frost on a magnetisch ankerpunt, ATEX, Lloyd's Register Safety Review, Coating Advise Nederland en R-LAB Laboratory.

                                                            

Heeft u vragen over McNetiq Controlock® neemt u dan contact op