McNetiq Permanent Pipe Support

Permanent pipe supports installeren tijdens werkzaamheden

Bij het uitvoeren van complexe installaties in de petroleum- of chemische industrie is het vaak moeilijk om de werkzaamheden te stoppen om op constructies leidingen e.d. te installeren.

Gewoonlijk is lassen op constructies die in bedrijf zijn geen optie: bij boogtemperaturen van meer dan 2.500°C is er een duidelijk risico op ontbranding van brandbare of explosieve materialen.

McNetiq biedt magnetische alternatieven voor installatie zonder lassen; snel en flexibel. Onze Controlock®-technologie maakt het testen van magnetische krachten mogelijk om de naleving van technische vereisten te bevestigen.

Efficiënt werken met
magnetische permanent pipe supports

Met McNetiq permanent pipe supports kunnen leidingen worden bevestigd op tanks gedurende de operatie. Omdat ze ATEX-compatibel zijn kunnen werken, kunnen met standaardcomponenten snel leidingen en leidingsystemen worden geïnstalleerd. Bijkomend voordeel is dat magneten het staal niet structureel aantasten, zoals lassen dat wel doet. De permanent pipe supports kunnen zowel permanent als tijdelijk in gebruik worden genomen.

De basis van magnetische permanent pipe support is de Rubber Block Magnet (RBM) - de blauwe blokken in de buisondersteuning. De RBM wordt geplaatst met een installatieapparaat. Na installatie wordt de RBM getest met een speciaal testapparaat met behulp van een verstelbare momentsleutel. De magneten zijn gerubberd vanwege de duurzaamheid en om het oppervlak niet te beschadigen. 

McNetiq levert sinds 2013 magnetische oplossingen met Controlock® technologie, in eerste instantie voor het aansluiten van steigers op stalen opslagtanks. Gebruikers zijn wereldwijde aannemers die een groot aantal van de meest gerenommeerde wereldwijde onafhankelijke tankopslagbedrijven, grote olieproducenten en chemische producenten bedienen.

Enkele voorbeelden van gebruik

Brandblussystemen

Voor snelle installatie van nieuwe of aanvullende leidingsystemen voor brandblusinstallaties

Damp retourleidingen

Voor het installeren van leidingen om damprecuperatiesystemen toe te voegen

Sensoren

Voor het toevoegen van IoT-sensoren zonder operatie stop te zetten

Hoe gebruikt men magnetische permanent pipe supports?

Op basis van een werktekening worden de McNetiq permanent pipe support units geïnstalleerd conform de McNetiq handleiding.

Het testen van de magneetcapaciteit is de volgende stap. Een getrainde en gecertificeerde Controlock®-operator zal  de magnetische anker(s) testen door een Controlock®-testeenheid toe te passen op zijn magnetische sterkte (trek- en schuifkracht). Testunits zijn ATEX-proof. Nadat is bevestigd dat de trek- en schuifkrachten de vereiste minimumcapaciteit ten minste behalen, worden de magneten voorzien van steunen en vervolgens worden de leidingen aan bevestigd.


Handleidingen en trainingsprogramma's worden doorgaans op maat gemaakt voor een specifieke toepassing. McNetiq werkt samen met Scaffolding Training Europe B.V. (STE) en de klant.Vragen over de McNetiq Controlock®? Mail ons!