Controlock® magnet


McNetiq Fall Restraint

Valbeveiliging

Certificering aangevraagd

Vallen van hoogte is de meest voorkomende oorzaak van dodelijke arbeidsongevallen. Van de ~2,3 miljoen werk gerelateerde jaarlijkse fatale ongevallen bedraagt 27% hier van het vallen van hoogte.

Wetgevers eisen veiligheidsmaatregelen. Verplichte valbeveiliging is vereist bij het werken op een hoogte van meer dan 1,2 tot 2,5 meter afhankelijk van de omstandigheden.

Er zijn twee soorten actieve valbeveiliging:
- Fall arrest stopt een valbeweging
- Fall restraint beperkt de bereikbaarheid van de rand


Bij gebrek aan handrail  kunnen McNetiq-magneten met Controlock®-technologie aan lijnen worden bevestigd om een veilige en zekere basis te vormen voor valbeveiliging. Het McNetiq valbeveiligingssysteem is gebaseerd op het gebruik van magneten die met een harnas aan een vanglijn zijn bevestigd om te voorkomen dat de werknemer onveilige gebieden bereikt. 

Controlock® magnet

Voorbeelden van toepassingen

Offshore

Voor installatiewerkzaamheden, buitenbedrijfstelling of inspectiewerkzaamheden.

Onderhoud en reparatie schepen

Voor het veilig plaatsen van leuningen, lassen, slijpen, coatings en verf aanbrengen, inspectiewerkzaamheden, gebruik van branders of voorbereidende werkzaamheden.

Containers

Voor het veilig vastzetten, inspecteren of repareren van containers.

Toegang tot scheepsruimen

Voor het veilig op- of aflopen van ruimladders, het betreden van besloten ruimtes, het schoonmaken, inspecteren, repareren of onderhouden van ruimen of tanks, of het uitvoeren van werkzaamheden nabij randen zoals laadruimdeksels en andere constructies.

Bouw- , haven-, laad- en losbrugkranen

Voor het veilig uitvoeren van inspecties, onderhoud en reparaties.

Toepassingen van een magnetisch anker

Op basis van werktekeningen worden één of meerdere Controlock ankers aangebracht. Stalen of nylon touwen worden aan de ankermagneten vastgemaakt, afhankelijk van brandgevaarlijke handelingen zoals lassen of slijpen.

Het testen van de magneetcapaciteit is de volgende stap. Een getrainde en gecertificeerde Controlock®-operator zal de magnetische anker (s) testen door een Controlock®-test toe te passen op zijn magnetische sterkte (trekken en afschuiven). Nadat is vastgesteld dat de trek- en / of schuifkrachten de vereiste minimumcapaciteit hebben, wordt het anker aan het veiligheidsharnas met riem en stop vastgemaakt.

Trainingsprogramma's worden doorgaans aangepast aan het specifieke gebruik.

Vragen over McNetiq Controlock®? Mail ons!